Vaccination – kat

Stor smitterisiko for udekatte

I Danmark har vi store problemer med herreløse katte, som ikke er vaccinerede og derfor er smittebærere af en lang række sygdomme. Alle katte bør vaccineres – både ude- og indekatte, så de beskyttes bedst muligt mod en lang række alvorlige sygdomme.

Smitterisikoen er højest for udekatte, og for katte, der er i tæt kontakt med andre. Nogle infektioner er luftbårne, som vi mennesker så kan tage med hjem til vore katte, og på den måde er der også risiko for, at indekatte kan blive smittet.

Kattesyge

Kan ramme alle aldersgrupper, men er især alvorlig for killinger. Smitter ved direkte kontakt eller ved kontakt til afføring fra en smittet kat. Symptomerne er høj feber, opkast, diarre og appetitløshed. Sygdommen er ofte dødelig.

Katteinfluenza

Forårsages af herpes og/eller calicivirus. Smitter gennem luften, via spyt eller fra sekret fra næse og øjne. Symptomerne er feber, nysen og hoste, flåd fra næse og øjne og sår i munden. Smittede katte kan blive kronisk syge med opblussen af symptomer ind imellem eller i værste fald dø.

Leukæmi

Smitter via spyt, urin og afføring. Virus angriber og ødelægger knoglemarven, hvilket kan give leukæmi og blodmangel. Dette er ofte så alvorligt, at katten dør eller må aflives.

Chlamydia felis

Giver øjenbetændelse og smitter via direkte kontakt. Ses ofte hvor der er mange katte. Sygdomsforløbet er normalt ikke så alvorligt, og de fleste katte kommer sig uden behandling.

Rabies

Er en meget alvorlig sygdom, som angriber nervesystemet og giver hjernebetændelse. Den er som regel dødelig. I Danmark har vi kun rabies i flagermus. Vaccination mod rabies er kun nødvendig, hvis katten skal til udlandet.

Sundhedstjek

En vaccination af din kat indeholder altid et grundigt Sundhedstjek. Det er vigtigt, da vi har mulighed for at opdage eventuelle sygdomsproblemer i tide, mens der er mulighed for at forebygge og behandle.

Prisen på en vaccination varierer alt efter, hvilke vacciner din kat har behov for. Se priser på vaccination af kat her.

Find os her

Skals Dyreklinik
Hovedgaden 19, 8832 Skals

(+45) 86 69 40 02
skalsdyr@gmail.com

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.