Vaccination – hund

Det er vigtigt at få vaccineret sin hund regelmæssigt

– så den er beskyttet mod alvorlige smitsomme sygdomme, som vi ikke har nogen effektiv behandling imod. Hos os tilrettelægger vi et individuelt vaccinationsprogram for den enkelte hund ud fra dens alder, livsstil og smitterisiko.

Vaccinationsprogram

Generelt bør alle hunde som minimum vaccineres mod hundesyge, parvovirusdiarre og smitsom leverbetændelse hvert 3. år.

Jagthunde og hunde der færdes på landet bør desuden vaccineres mod Leptospirose årligt.
Vi anbefaler, at hunde, som har kontakt med mange andre hunde til f.eks. udstilling, træning eller ved ophold i pension, vaccineres mod kennelhoste. Denne vaccination holder et år.

Ved udlandsrejser er det lovpligtigt at hunden er rabiesvaccineret og har et gyldigt selskabsdyrspas. Rabiesvaccinationen skal være givet minimum 21 dage før udrejse fra Danmark og er gældende i tre år.

Kun raske hunde kan vaccineres. Bivirkningerne er som regel milde og forbigående. Der kan opstå let feber, nedtstemthed og mindre hævelser på injektionsstedet.

Hundesyge

Rammer især hvalpe og unghunde og kan give nedsat appetit, feber, øjen- og næseflåd, hoste, opkast, diarre og evt. kramper. Sygdommen er forbundet med høj dødelighed, men ses heldigvis sjældent i Danmark, da de fleste hunde er beskyttet mod smitten gennem vaccination.

Parvovirusdiarre

Rammer især hvalpe og unghunde. Sygdommen kan give nedstemthed, vandig blodtilblandet diarre og opkast. Smitten sker enten direkte fra hund til hund eller via afføring. Dødeligheden er høj hos hunde som ikke hurtigt kommer i behandling.

Smitsom leverbetændelse

Rammer især unghunde og kan vise sig ved feber, nedstemthed, nedsat appetit, opkast, blødninger i slimhinderne og evt. gulsot. Smitten sker direkte fra hund til hund eller via afføring.

Leptospirose

Rammer hunde i alle aldre og skyldes en bakterie, der findes i smittede gnaveres urin. Smitten kan derfor findes i alle områder, hvor der færdes gnavere. Sygdommen kan give feber, nedstemthed, opkast, bugsmerter, nedsat urinproduktion og blødninger i slimhinderne.

Kennelhoste

Rammer hunde i alle aldre og er meget udbredt. Sygdommen er meget smitsom og kan smitte gennem luften. Sygdommen giver hoste, let feber og evt. opkast af slim. Der kan ses øjen- og næseflåd. Sygdommen er sjældent alvorlig, men kan udvikle sig til bronchitis eller lungebetændelse.

Rabies (hundegalskab)

Kan ramme alle slags pattedyr, men smitter kun gennem bid eller spyt. Sygdommen er dødelig og i Danmark findes rabiesvirus kun hos flagermus.

Sundhedstjek

En vaccination af din hund indeholder altid et grundigt Sundhedstjek. Det er vigtigt, da vi har mulighed for at opdage eventuelle sygdomsproblemer i tide, mens der er mulighed for at forebygge og behandle.

Prisen på en vaccination varierer alt efter, hvilke vacciner din hund har behov for. Se priser på vaccination af hund her.

Find os her

Skals Dyreklinik
Hovedgaden 19, 8832 Skals

(+45) 86 69 40 02
skalsdyr@gmail.com

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.