Tandundersøgelse og -behandling

Vore kæledyr har behov for at få undersøgt tænderne

De fleste mennesker går regelmæssigt til tandlæge for at få tjekket tand- og mundhulesundhed og ordnet eventuelle problemer med tænder eller tandkød. Også vore kæledyr har behov for at få undersøgt tænderne, da de kan have tilsvarende problemer.

Hos hvalpe er det vigtigt at være opmærksom på tilbageholdte mælketænder, der kan forårsage fejlstilling af de blivende tænder, der typisk bryder frem ved 4-5 måneders alderen. Hos unghunde skal tandstillingen vurderes, da det hos disse dyr er muligt at korrigere en eventuel fejlstilling.

Ældre hunde og katte vil ofte have tandsten i varierende grad, hvilket kan være årsag til tandkødsbetændelse og i værste fald parodontose med nedbrydning af knoglevæv og løse tænder, der tabes eller skal fjernes, fordi de generer hunden/katten. Ved regelmæssig tandundersøgelse og tandrens kan problemerne holdes nede.

Ofte ses også forskellige typer skader på tænderne som kræver behandling. Dette kan enten være i form af en fyldning ved mindre skader eller bortoperation af tanden ved mere alvorlige tilstande.

Tænder hos kaniner, marsvin og andre gnavere kan også volde problemer. Forkert tandstilling, der bevirker et unormalt slid af tænderne, kræver regelmæssig slibning for at opretholde normal bide- og tyggefunktion.

Se også Tandrens.

Find os her

Skals Dyreklinik
Hovedgaden 19, 8832 Skals

(+45) 86 69 40 02
skalsdyr@gmail.com

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.