Tandrens

Din hund og kat sætter pris på rene tænder

Hvornår har du sidst børstet tænder på din hund eller kat?

Vores kæledyr får, ligesom os mennesker, dagligt belægninger på tænderne. Belægningerne består af madrester og bakterier og kan, hvis de ikke fjernes, blive til tandsten. Belægningerne kan fjernes ved tandbørstning eller tygning i tyggestænger og specialfoder med tandrensende effekt, men med tiden vil de fleste hunde og katte alligevel udvikle tandsten i et eller andet omfang.

Tandsten skal fjernes med ultralyd

Når først hunden eller katten har fået tandsten, kan det ikke børstes væk med tandbørsten. Det bliver siddende og kræver en egentlig tandrensning, hvor dyret bliver bedøvet, så det er muligt at undersøge alle tænder og hele mundhulen. Hunden eller katten bliver lagt i narkose med fuld overvågning, så vi opnår en høj sikkerhed for dyret.

Vi bruger ultralyd til fjernelse af tandstensbelægninger og polerer bagefter, så tandoverfladen bliver helt ren, hvorved tænderne lettere holdes rene fremover.

Vi er beliggende i Skals men hjælper mange patienter i de omkringliggende byer, blandt andet Viborg og Skive.

Hvad er konsekvenserne af tandsten på tænderne?

Tandsten er hårde belægninger, der typisk sidder øverst på tænderne helt oppe ved tandkødsranden. Her giver de mulighed for, at bakterier kan trives og skade tandkødet med efterfølgende tandkødsbetændelse. Fjernes tandsten ikke regelmæssigt, udvikles der kronisk tandkødsbetændelse, hvor tandkødet omkring tanden trækker sig tilbage, og selve tandens fæstne løsnes – også kaldet parodontose. I sidste ende bliver tanden så løs, at den falder ud. Parodontose er smertefuldt for dyret.

Tandsten kan skjule problemerne

Efter afrensning af tandsten vil der undertiden kunne ses andre problemer med tænderne, for eksempel huller, knækkede tænder, misfarvede tænder og løse tænder som følge af tandkødsbetændelse. Dette vil udløse en røntgenundersøgelse, hvorved vi kan vurdere tandens tilstand. I nogle tilfælde vil en fjernelse af tanden være den bedste løsning.

Læs mere om tandbehandlinger her: Tandundersøgelse og -behandling og Tandrøntgen.

Priser

Prisen på en tandrens varierer alt efter din hunds eller kats størrelse. Se vores priser på tandrens her.

Nogle gange viser det sig under rensningen, at der er andre problemer med din hund eller kats tænder, som kræver behandling. I de tilfælde ringer vi dig op og fortæller dig om problemet samt giver dig et prisoverslag på behandlingen.

Find os her

Skals Dyreklinik
Hovedgaden 19, 8832 Skals

(+45) 86 69 40 02
skalsdyr@gmail.com

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.