Tandrens

Hvornår har du sidst børstet tænder på din hund eller kat? Vore kæledyr får belægninger på tænderne, der kan blive til tandsten, såfremt de ikke fjernes ved tandbørstning eller tygning i tyggestænger og specialfoder med tandrensende effekt.

Når først hunden eller katten har fået tandsten, kan det ikke børstes væk, men kræver en egentlig tandrensning, hvor dyret bliver bedøvet, så det er muligt at undersøge alle tænder og hele mundhulen. Hunden eller katten bliver lagt i narkose med fuld overvågning, så vi opnår en høj sikkerhed for dyret.

Vi bruger ultralyd til fjernelse af tandstensbelægninger og polerer bagefter, så tandoverfladen bliver helt ren, hvorved tænderne lettere holdes rene fremover.

Efter afrensning af tandsten vil der undertiden kunne ses andre problemer med tænderne, for eksempel huller, knækkede tænder, misfarvede tænder og løse tænder som følge af tandkødsbetændelse. Dette vil udløse en røntgenundersøgelse, hvorved vi kan vurdere tandens tilstand. I nogle tilfælde vil en fjernelse af tanden være den bedste løsning.

Se også Tandrøntgen og Tandundersøgelse.

Find os her

Hovedgaden 19
8832 Skals
+45 86 69 40 02