Sterilisation af hund

Der er rigtig mange fordele ved at sterilisere sin tævehund. Man undgår bla. løbetider, uønsket drægtighed, livmoderbetændelse og kræft eller cyster i æggestokkene. Desuden nedsættes risikoen for kræft i mælkekirtlerne markant, hvis hunden steriliseres før 2. løbetid (og helst før 1. løbetid).
Mange tævehunde har problemer med falsk drægtighed, når de har været i løbetid. Dette problem undgår man også ved en sterilisation, da hormonproduktionen fra æggestokkene fjernes.
En sterilisation foregår altid i fuld narkose og vi anvender meget sikre bedøvelsesmidler. Hunden får først en indsprøjtning med noget beroligende og smertestillende medicin, hvorefter der anlægges et venekateter i forbenet. Det er igennem dette, at hunden får den egentlige bedøvelse. Herefter får hunden et lille rør ned i halsen, hvorigennem den får ilt og bedøvelsesmiddel. Under operationen bliver hunden altid overvåget af en veterinærsygeplejerske.

På Skals Dyreklinik fjerner vi som oftest kun æggestokkene, da dette er et mindre indgreb end at fjerne hele livmoderen. Dette betyder mindre ar, kortere operationstid, mindre risiko for blødning og kortere tid i narkose. Hvis der er forandringer på/i livmoderen, fjernes denne naturligvis også.
Hunden får smertestillende med hjem til de første dage efter operationen.
Steriliserede tæver har større tendens til at tage på end ikke-steriliserede, så det er vigtigt med korrekt fodring efterfølgende for at undgå overvægt.

Find os her

Hovedgaden 19
8832 Skals
+45 86 69 40 02