Rævens dværgbændelorm

Snakken om rævens dværgbændelorm begyndte med, at der i februar 2014 blev lavet et nyt fund af denne type bændelorm, Echinoccus multilocularis. Ormen blev opdaget hos en ræv ca. 100 km fra tidligere fund. På grund af dette fund ændrede Fødevarestyrelsen deres anbefalinger vedrørende ormebehandling af danske hunde.

De nye anbefalinger vedrørende ormebehandling gælder hunde, som er i særlig risiko, især jagthunde, som er sluppet meget fri i naturen samt hunde der spiser mus og andre små gnavere. Fødevarestyrelsen anbefaler nu, at disse hunde ormebehandles regelmæssigt.

Grunden til den massive behandling af hundene er, at rævens dværgbændelorm er en zoonose, dvs. at den kan smitte til mennesker, og er særdeles farlig for mennesker.
Overførelse af smitte fra hund/ræv til mennesker sker ikke når dyret har ormen i sig, det sker derimod, når vi mennesker kommer i kontakt med en inficeret ræv eller hunds afføring. Dette sker ofte grundet manglende håndhygiejne eller mangelfuld skylning af frugt, bær og grønt.

Så husk at vaske hænderne godt med vand og sæbe!

Derudover anbefales det, at du vasker din hund, hvis den kommer i kontakt med en rævegrav.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.