Kejsersnit på Alma

D. 1. april 2019 kom 5 franske bulldog-hvalpe til verden ved kejsersnit på Skals Dyreklinik

Den Franske Bulldog, Alma, skulle føde sit andet kuld hvalpe i starten af april, og da hendes første fødsel ikke forløb planmæssigt, havde vi aftalt at udføre et planlagt kejsersnit denne gang. Vi havde scannet Alma i slutningen af februar og kunne dengang konstatere, at hun var drægtig med mindst to hvalpe, så vi var spændte på hvad det endelige antal ville blive.

Kejsersnittet var planlagt til d. 1. april hen på formiddagen, men da Alma allerede tidligt samme morgen viste tegn på, at hun ville gå i fødsel, blev operationen fremskyndet nogle timer.

Da det ikke kan undgås at hvalpene påvirkes af den medicin, man giver tæven, bruger vi så skånsom en form for anæstesi som muligt ved kejsersnit. Det bevirker, at vi hurtigere får liv i hvalpene, og at tæven er på benene igen få minutter efter operationens afslutning, så hun kan lægges til hvalpene.

Kort tid efter at Alma var kommet på operationsbordet, kom 5 små, fine hvalpe til verden, og i løbet af få minutter var der liv og glade dage i hundekurven. Da Alma var syet sammen og vågen igen, blev hun lagt i kurven sammen med hvalpene og gik straks i gang med at slikke dem.

En halv time senere havde alle hvalpe diet, og flokken var på vej hjem i vante omgivelser med deres ejer.

Alma blev syet med indvendige suturer, som opløses efter noget tid, så hvis alt går vel, ses vi først igen om 8 uger, når hvalpene skal have deres første vaccination. Vi glæder os! 🙂

Find os her

Hovedgaden 19
8832 Skals
+45 86 69 40 02