Kastration af kat

I Danmark har vi store problemer med mange herreløse katte, som har dårlige liv. Dette problem kan mindskes ved at man lader sin kat neutralisere, så den ikke længere kan reproducere sig selv.

Kastration af hankatte er et lille indgreb med mange fordele for ejeren. Intakte hankatte har større tendens til at slås end kastrerede hankatte. Dette kan medføre mange gener, så som bylder efter bidsår og smitte med en lang række sygdomme.

Urinmarkering/strinten er en del af den normale adfærd hos intakte hankatte, men denne adfærd er naturligvis uønsket for os mennesker. Ved at lade sin kat kastrere undgår man denne adfærd.

Kastrationen foregår i fuld narkose. Der anlægges to små snit på pungen. Disse skal ikke syes og heler hurtigt op uden de store gener for katten. Katten får smertestillende medicin med hjem.

Det er en god ide at få sin kat øremærket og indberettet i katteregisteret samtidig med kastrationen, så ejeren kan findes, hvis katten skulle løbe væk.

Kastrerede katte har tendens til overvægt og urinvejslidelser, hvorfor det er meget vigtigt med korrekt fodring efter en kastration. Tal med din dyrlæge om dette.

Find os her

Hovedgaden 19
8832 Skals
+45 86 69 40 02