Kastration af hund

Der er mange fordele ved at få sin hund kastreret.

Ved at lade sin hund kastrere, vil man bl.a. undgå risikoen for uønsket parring, udpræget hanhundeadfærd, strinten og dominans overfor andre hunde. Ofte bliver kastrerede hunde også mere rolige og har ikke den samme tendens til at strejfe som intakte hanhunde. Risikoen for visse sygdomme minimeres også, hvis hunden er kastreret.

Der findes to typer for kastration af hunde – kirurgisk og medicinsk (også kaldet kemisk kastration).

Ved kirurgisk kastration fjernes testiklerne gennem et lille snit foran pungen. Det er en permanent løsning og udføres af dyrlægen i fuld narkose med fuld overvågning af en veterinærsygeplejerske. Hunden får smertestillende medicin med hjem, så den er smertedækket de første dage efter operationen.

Ved en medicinsk kastration lægger dyrlægen et lille implantat ind under huden i nakken. Dette implantat blokerer dannelsen af kønshormonet testosteron, og dermed muligheden for forplantning, i enten 6 eller 12 mdr. Implantatet er fuldt nedbrydeligt, og når de 6 eller 12 måneder er gået, vil hunden få sin normale testosteronproduktion igen. Denne løsning er altså midlertidig og kan anvendes, hvis man blot ønsker at se om en kastration har den ønskede effekt på hunden.

Bivirkninger ved kastration kan være vægtøgning og ændret pelskvalitet.

Find os her

Hovedgaden 19
8832 Skals
+45 86 69 40 02