Holder du øje med, om din kat tisser?

Som katteejer er det vigtigt, at man holder øje med om katten kommer af med det, den skal.

Kommer katten ikke af med sin urin, kan urinrøret være stoppet til. Dette medfører store smerter hos katten, og opdages det ikke i tide, kan det have alvorlige konsekvenser. Det kan i værste tilfælde ende med nyresvigt, hvis der ikke bliver gjort noget i tide.

Katten kan have en tendens til at danne krystaller i sin urin. Disse krystaller dannes af mineraler, der udskilles via nyrerne. Er der for mange og/eller et forkert forhold af disse mineraler, vil de udfælde til krystaller. Hvis disse krystaller dannes hurtigere, end de bliver ført ud med urinen, kan de mineralisere og danne urinvvejssten. Krystaller kan derfor være et tegn på, at der er urinvejssten til stede i blæren. Er disse sten små nok, kan man risikere at de, når katten tisser, bevæger sig ned og blokerer urinrøret. Eller de kan blive så store og så mange, at de fylder hele blæren, hvilket vil give problemer med at tisse.

Derfor er det vigtigt, at der bliver taget hånd om problemet, hvis der viser sig at være krystaller i kattens urin.

Krystaller i urinen kan opløses ved at fodre katten på et specielt foder til at opløse den typer krystaller der er fundet i urinen. Mens urinvejssten er så store at de skal opereres ud, efterfølgende skal katten fodres forebyggende, da risikoen for at det er et tilbagevendende problem er stort.

Krystaller i urinen og blæresten kan forebygges ved at fodre med et foder, der sikrer den rette pH i urinen, samt indeholder den rette mængde mineraler, i rette afstemte forhold.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.