Historien om Basse og lysestagen

Som dyrlæge oplever man lidt af hvert, og især i vagterne kan man komme ud for noget usædvanligt. Dyr er jo dyr, og af og til roder de sig ud i nogle ejendommelige situationer.

Denne historie er dog noget ud over det sædvanlige.

En aften op mod jul fik jeg besøg af en gammel, gråhåret hund i min konsultation. Det var Basse på 13 år, som efter et langt liv var nået dertil, at han skulle hjælpes over i en anden verden.

Mens vi ventede på, at Basse sov ind, mindedes vi en anden gang, hvor Basse havde brug for dyrlægehjælp.

Det var også dengang en aften op mod jul, at Basses ejer ringede til mig. Basse havde haft et sammenstød med familiens store smedejernslysestage, som i anledning af højtiden var stillet op i entreen, og nu sad Basse uhjælpeligt sammen med lysestagen. Jeg skyndte mig ud til den uheldige hund, og det syn, der mødte mig i familiens entre, glemmer jeg aldrig. Basse, som dengang bare var en stor hvalp, lå på gulvet sammen med en stor tung smedejerns-lysestage. Han havde fået sine lange hvalpe-ben viklet ind i lysestagen. Jeg prøvede forsigtigt, om jeg kunne lirke hans ben fri, men de sad urokkeligt fast.

Familien fortalte, at de havde siddet inde i stuen, mens Basse løb rundt og legede. Hvalp som han var, skulle der lige brændes noget energi af, og Basse var fortsat ud i entreen i fuldt firspring. Pludselig lød der et ordentligt rabalder ude fra entreen, og her fandt familien den uheldige hundehvalp filtret ind i lysestagen.

Jeg gav Basse en bedøvende indsprøjtning, og mens vi ventede på at han faldt til ro, hentede Basses ejer en sav. Derefter blev lysestagen savet i stykker, og Basse var fri igen.

Kun lysestagen havde lidt overlast.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.