Giardia hos hund

Giardia er en encellet parasit, som kan leve i din hunds tarm. Hvalpe er mest udsat for infektionen, men ældre hunde kan også blive smittet. Parasitten findes i vandpytter og andet stillestående vand, der er blevet forurenet med afføring. Når hunden drikker af vandet, sluger den parasitten, og så bliver den inficeret.

Hvordan påvirker en Giardia-infektion min hund?
Giardia hos hund kan give symptomer som diarre, opkast, vægttab, utrivelighed og endda nogle gange dødsfald. Men de fleste hunde, der bliver smittet med Giardia, viser ingen symptomer.

Hvad gør jeg for at forhindre, at min hund får giardia?
Den bedste måde at forebygge Giardia-infektion på er at sikre, at din hund altid har rent, friskt drikkevand. Det er vigtigt at forhindre, at hunden drikker vand fra vandpytter og lignende, hvor andre dyr kan have lagt deres afføring.

Dyrlægen kan udføre en test på din hunds afføring, som kan afgøre, om den er smittet med Giardia. Hvis det viser sig, at din hund er smittet med Giardia, kan det behandles.

Spredning af Giardia (og andre parasitter) kan undgås ved at samle hundens afføring op med det samme og smide den i skraldespanden. Vær omhyggelig med at undgå at røre ved afføringen.

Kan mennesker blive smittet med Giardia?
Giardia er en hyppig årsag til diarre hos mennesker, men hundens Giardia menes ikke at kunne sprede sig fra dyr til mennesker. Menneskets Giardia, derimod, kan smitte til hund, og derefter tilbage til mennesker. Dog skyldes de fleste tilfælde af Giardia hos mennesker direkte smitte mellem mennesker.

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.