Sterilisation af hunkat

Der findes flere gode grunde til at få sin hunkat steriliseret.

En voksen, normal hunkat kommer i løbetid gennemsnitligt hver 22. dag, hvis den ikke bliver parret. Men der findes store variationer – således kommer nogle hunkatte i løbetid med helt ned til 7 dages mellemrum.
Under løbetiden bliver hunkatten meget kontaktsøgende, kælen og ”snakkende” og gnider sig ofte op ad sin ejers ben, mens den løfter halen til side. Denne adfærd kan være meget irriterende. Er der tale om en udekat, vil hunkatten tillige tiltrække hankatte fra nær og fjern, og uønskede killinger er en reel risiko.

Katte er meget fertile og kan få adskillige kuld på et år. En enkelt hunkat kan således hurtigt blive mor til rigtig mange killinger, som så efterfølgende formerer sig. Dette kan hurtigt blive ”en skrue uden ende”, og det er derfor vigtigt, at man får neutraliseret sine katte for at undgå uønskede killinger.

Medicinske grunde til sterilisation

Der er også medicinske grunde til at få sin kat steriliseret. Blandt andet har ikke-steriliserede hunkatte har syv gange så stor risiko for kræft i mælkekirtlerne i forhold til steriliserede hunkatte.

Fordele ved en sterilisation

Ved at få sin hunkat steriliseret undgår man uønskede killinger. Samtidig forebygger man kræft i æggestokkene og i mælkekirtlerne.

Sådan foregår sterilisationen

En sterilisation er et lille indgreb, som foregår i fuld narkose. Der anlægges et lille snit på maven, hvorigennem æggestokkene kan fjernes. Hvis livmoderen ser unormal ud, fjernes denne også. Efterfølgende syes såret sammen i tre lag. Huden syes med indvendige sting, der ikke skal fjernes, så katten får færrest mulige gener efter operationen.

Der sendes smertestillende medicin med hjem til de første dage efter operationen.

Det siger kunderne om os

“Dygtige dyrlæger – hele personalet i klinikken er kompetente, grundige, imødekommende og har altid tid til at give et godt råd med på vejen.”

“Super service og meget fornuftige priser. Kan varmt anbefales.”

Se prisen på en sterilisation her: Priser

Find os her

Hovedgaden 19
8832 Skals
+45 86 69 40 02